Bilmånsson RallySprint Hörby

Klubben med fart!

Första deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint genomförs i SMK Hörbys regi söndagen den 16 april 2023. 

Redan på 70-talet kördes det RS eller som det hette då OT-A hos SMK Hörby något som dock försvann efter några år. Kring millenieskiftet var det dock tid att återuppväcka denna i Sydsverige populära tävlingsform då med olika specialprov. Men 2018 var det premiär för varvlopp på industriområdet inne i Hörby och Bilmånsson Rallysprint såg dagens ljus. Första varvloppsvinnaren blev dalmasen Mats Myrsell och det är i princip samma bana som han körde då med Porschen, som den 16 april får SM-värdighet. 

– Med promenadavstånd från Hörby centrum lockas alltid mycket publik för att se både svenska och danska fortåkare göra upp om inteckning i ”Glentons Vandringspris”. Detta görs på en knixig men mycket uppskattad asfaltsträcka som med tre varv mäter knappt sju kilometer vilka ska köras tre gånger. Sträckan är mycket publikvänlig och i planeringen finns två speciella publikplatser där även huvudsponsorn Bilmånsson avser att anordna aktiviteter. Att det kommer att erbjudas grillad korv och hamburgare är förstås självklart. I planeringen finns även i planen att erbjuda frivillig besiktning på lördagen och detta på centrala Nya Torg inför publik då ortens köpmannaförening tänker ha ”Långlördag” för att ytterligare sätta guldkant på Hörby den 16 april, hälsar tävlingsledningen.

Notabelt är också att Bilmånsson Rallysprint har två tjejer överst i tävlingsledningen, Mia Nilsson och Eva-Marie Hasslöf.

Totalsegrare 2022, RolfGrybb/Tobias Grybb Hässleholms MK

______________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

RESULTAT 2022